صفحات خورشیدی
پنل خورشیدی نور آفتاب را به جریان الکتریکی تبدیل می کنند.
آنتوان بکرل فیزیکدان فرانسوی در سال 1839 میلادی پدیده ایی بنام اثر فتوولتائیک را کشف کرد صفحات خورشیدی از واحد الکتریکی سیلیکونی ساخته شده است که خود رسانایی است از جنس ماسه است .
وقتی فتون ها واحد های کوانتونومی نور به صفحه خورشیدی برخورد می کنند، الکترون های صفحه سیلیکونی به جنبش در می آید.
جریانی که تولید می شود با رشته هایی از یک مجموعه نیمه رسانا که به روش سری بهم متصل شده اند، به مبدل می رسد.
مبدل این جریان الکتریسته مستقیم را به حریان متناوب برق تبدیل می کندو برق تولید شده می تواند در باتری ذخیره شود و در محل به مصرف برسد یا فروخته شود.
انرژی خورشیدی پایان ناپذیر وپاک است و می توان آنرا در هوای ابری نیز تولید کرد ، چرا که عامل اصلی تولید آن نه میزان تولید گرما کیفیت تابش خورشیدی است .
میزان خروجی صفحه خورشیدی با واحد کیلو وات سنجیده می شود که نشان دهنده حداکثر الکتریسته ایی است که صفحه خورشیدی در شرایط مطلوب تولید می کند.
میزان برق خروجی صفحه خورشیدی به حجم و زاویه تابش ، عرض جغرافیایی و ابعاد هر صفحه بستگی دارد.
امروزه صفحات خورشیدی تنها 2٪ از الکتریسته مصرفی جهان را تولید میکتد
در انتخاب پنل های خورشیدی باید به نکات زیر توجه داشت
بازه یا Efficiency : پنل هایی با بازده 10 الی 18 درصد به در بازار وجود دارند . البته این مقادیر روز به روز در حال پیشرفت بوده و در نمونه آزمایشگاهی تا مرز 42٪ نیز رسیده است .
ولتاز Vmax : ماکزیمم ولتاژی است که یک ماژول خورشیدی (PV Module) قادر با تامین آن است و عموما در رنج های 12، 24و 48 در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد
جریان (Imax) : ماکزیمم جریان تولیدی که یک پنل خورشیدی (PV Module) بوده که در طراحی سیستم ها نقش تعیین کننده دارد.
توان ماکزیمم (Pmax): حداکثر توانی است که یک ماژول خورشیدی (PV Module) قادر به تامین آن باشد. این مقدار حاصلضرب مقدار لتاژ ( در حالت مدار باز) در مقدار جریان ( در حالت اتصال کوتاه ) در ضریبی بنام ضریب تامین (Fill Factor) است .
Pmax=Voc*F.F
هر جقدر مقدار F.F به عدد یک نزدیکتر باشد به معنی کیفیت بالاتر پنل خورشیدی است.